Loading...

Добродојдовте во ПЗУ Превентива 99

Подарете ни ја Вашата доверба ние ќе Ви подариме здравје

Нашата ординација за физикална медицина и рехабилитација работи со проблеми од повеќе области со посебен осврт првенствено на безоперативно лекување на дискус хернија , протрузија, екструзија и слично . Без разлика дали станува збор за цервикална ,торакална или лумбална дискус хернија.


Физикални терапии од областа на :

  • Неврологијата
  • Ортопедијата
  • Трауматологија
  • Ревматологијата
  • Педијатријата
Неврологија

- Парези и парализи (N. facialis ,N. radialis, N. medianus ,N. ulnaris.N.peroneus )

- Вертиго(вртоглавици)

- Главоболки

- Диабетна полинеуропатиа

- Паркинсон


Ревматологија

- Рехабилитација на ревматоиден артритис

- ГИХТ

- Фибромиалгија

- Хеберденови и Бушардови јазли

- Периартритис(замрзнато рамо)

- Анкилозантен спондилитис

Ортопедија

- Постоперативна рехабилитација

- Предоперативна рехабилитација

- Рехабилитација на фрактури

- Алгодистрофичен синдром

- Физикална кај остеоартрити

* гонартроза

* кокартроза

- Дискус хернии

* цервикални

* лумбални

- Остеопороза

- Карпал тунел синдром

- Тендинитис

- De Quervain


Педијатријата

- Сколиози

- Кифози

- Пареза на плексус брахиалис

- Крив врат (тортиколис)

- Деформитети на граден кош

* pectusinfundibula

* carinatus

- Рамни табани

Нашата Ординација

Зошто да не одберете НАС ?

Нашиот Тим

Нашиот персонал е составен од висококвалификувани-дипломирани физиотерапевти со познавања на областа на киропрактика,рефлексотерапија.