Loading...

Pajisje

Elektroterapi

Ne kete trajtim perfshijne lloje te ndryshme e modaliteteve energjize elektrike duke marre efekt dhe rezultatet e trajtimit te ndryshme.
Lloj elektroterapi
- Aktuale galvanike-rryme e drejtperdrejte
- Elektrophoresis - ijnkesion intramuskular ne trup nepermjet rrymes, konstante me nje drejtim
- Rrymat diadinamike
- Rrymatt e nderhyzjes - rrymat e frekuencesse
- Rrymatt e nderhyzjes - rrymat e frekuencesse
- elektrostimulat e muskujve te denervuar

Ultratingull Sonoterapia

Duke vepruar ne vete dhimbjen ringjallen e injektimeve Reduktimin e enjtjes, stimulon formimin ( e kallusit) e thyerjeve te kallos, redukton spazmen muskulore, ndihmon per te sheruar indet vecanerisht ne tendes.
Perdoren efektet fizike dhe biofizike te ultrarezit.
Vperim mehanik - masazh mikro i indeve qelizore dhe nencellulare
Veprim termik - duke rrituar temperaturen e indit lokal qe trajtohet.
Sonophoresis - Duke futuar medikamente ne vend me indet e trajtohen
Aplikimi nenujore

Maghetotherapy

Aplikimi i fushave te ndryshme magnetike qe japin efektete ndryshme terapeutike. Mund te aplikohet ne implantet nga materiale te ndryshme. (metal,qeramike) Veprimet E rritjes se presionit te pjesshem te oksigjenit, e cila eshte vecanerisht e rendesishme per indet ushqyese permes difuzion,te tilla si nje disk - nje disk hernia
Stimulon formimin e kallusit - pas thyerjes Por gjithashtu mund te jepet ne faren e suvatimit
Osteoporosis - forcon kocken
Rigjenerimi i nervave periferik
Rigjenerimi i plageve te indeve
Anti - inflamator
Analgesicr

Triton DTS

Me kete dekompression vjen ne hapjen e hapesireve ndervertebrore, nga 1-3 mm gje qe krijon presion negativ dhe disku po zvarritet nga brenda,gje qe e ben lirimin e medulla spinalis dhe radix (rrenjeve te nervave) qe shkaktojne dhimbje pergjate kembes ose krahut. Me ate lirim perfundon nje rikthim i hernise nga disku. Ka nje reduktim ne dhimbje dhe zhdukje te plote. Aparati më i sofistikuar me origjinë në Shtetet e Bashkuara

Dr Q - Masazh termal

MMasazh per korrigjimin e kolones kurrizore te cilat mund te kombinohet me tendosje duke rregulluar kendin prej 45 grade e aparatit qe perdor peshen e vet.
Kjo pajisje permbun rrar infra te kuqe qe arrijne nje temperature deri ne 65 grade qe gjithashtu sherben per tu clodhur muskujt

Lazer

Efekt enalgjezik-Lehtesim dhimbjeje
Edematoze - reduktimin e enjtes
Rigjenerimi i indave ne semundje,demtime dhe plaqe
Perfocimi i drites me ndihmen e emetimet te stimuluar te rrezatimit.
Kemi dy lloje lazerash,me gjatesi vale te ndryshme respektivisht,dhe nje thellesi te thelle depertimi
Rigjenerim i indeve te sëmura ose të dëmtuara

Hidroterapi

Hidroterapi është një aplikim i jashtëm i ujit dhe është terapi më e lashtëHidroterapi është një aplikim i jashtëm i ujit dhe është terapi më e lashtëHidroterapi është një aplikim i jashtëm i ujit dhe është terapi më e lashtëVeprimi i ujit është termikisht mekanike, dhe në ujin mineral në varësi të mineralizimit të ujit është veprimi kimik.Veprimi i hirdoterapisë ndikon në Sëmundjet muskulo-skeletore, neurologjike, reumatike, respiratore dhe ureogjenike.

AMSAT

Diagnostikimin funksional te gjendjes se organizmit njerzor, ku behet nje vlezesim i indeksit cilesor dhe sasior , nivelin e aftesive te adaptive te organizmit si dhe rrezikon e semundjeve organike.

Parafin

Terapu parafine
Efekt ne analgezike
- Reduction of swelling
- enjtje analgjesike
- spasmolytic effect


Kinesitherapy

Ne ordinancen tone, kinezoterpia kryhet ekskluzivisht nga nje fizioterapisti me pervoje nen mbikeqyrjen e mjekut.
Ushtrime individuale ne femije (scoliosis, kyphosis,pareza e bracyialis pleksus,tortikolis - qafe lakuar).
Llojet e ushtrimeve:
Ushtrime aktive,ndihmuar ne menyre aktive ,ushtrime pasive te asistuara,ushtrime pasive.

Vakuum

Aplikimi i rrumave te nderhurjes me elektroda vakum.


Behet fjale per kombinimin e veprimi te vakumit me rrumave te nderhyrjes..